Vælg en side

Når du er ude og cykle, er det vigtigt at beskytte dit hoved med en cykelhjelm. Men det er ikke nok bare at have en cykelhjelm – den skal også have den rette størrelse for at beskytte dit hoved optimalt. Men hvordan vælger du den rette størrelse cykelhjelm til dig selv og dit barn? Det vil vi se nærmere på i denne artikel.

Der findes forskellige cykelhjelmstørrelser, såsom small, medium og large, der dækker over et bestemt interval i centimeter. Som eksempelvis 48-54 cm, 54-58 cm og 58-62 cm. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at størrelserne kan variere fra mærke til mærke. Hvis du står og veksler mellem to størrelser, anbefaler vi typisk at vælge den største størrelse, da det er bedre at have en lidt for stor end en for lille cykelhjelm. Du kan læse mere i vores størrelsesguide, hvor du også kan se, hvordan du bør måle dit hoved.

Når du skal vælge en cykelhjelm til dit barn, er det vigtigt at tage de samme principper i betragtning, som når du skal vælge en til dig selv. Cykelhjelmen skal have en tæt pasform, men stadig føle sig behagelig på hovedet. Den skal sidde næsten vandret på hovedet, og der skal være ca. 2 cm mellem øjenbryn og hjelmkant. Remmen skal være stram, og det er en god idé at tilpasse den hver uge. Vores størrelsesguide til babyer og børn under 5 år kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse.

Det er vigtigt at huske på, at en cykelhjelm kun kan beskytte dit hoved optimalt, hvis den sidder korrekt. En cykelhjelm skal sidde næsten vandret på hovedet med ca. 2 cm mellem øjenbrynet og hjelmkanten. Remmene skal også være stramme nok. Cykelhjelmen skal sidde tæt, men den må ikke føles for stram. Det er vigtigt, at det føles behageligt at have cykelhjelmen på, så du øger sandsynligheden for, at du vil bruge den.

Hvad koster en cykelhjelm? Der er forskellige prisklasser på cykelhjelme, alt efter hvilken type cykelhjelm du ønsker. Du kan få en simpel cykelhjelm til en rimelig pris, eller du kan investere i en mere avanceret cykelhjelm, der er mere holdbar og i nogle tilfælde mere alsidig. Husk på, at det er en god investering at købe en cykelhjelm – den kan beskytte dit hoved i tilfælde af en ulykke.

At have en cykelhjelm på, der sidder korrekt, er en væsentlig del af din sikkerhed på cyklen. Derfor er det vigtigt at tage sig tid til at finde den rette størrelse cykelhjelm til dig selv og dit barn. En behagelig og tætsiddende cykelhjelm øger chancen for, at du faktisk bruger den, og det kan redde dit liv i en ulykke. Husk på, at det er en god investering at købe en kvalitetscykelhjelm, og brugen af cykelhjelm er også lovpligtig i mange lande. Så gå ud og find den rette størrelse cykelhjelm til dit hoved og beskyt dig selv og dit barn.