Vælg en side

Som cyklist er det vigtigt at være synlig i trafikken, og derfor er det godt nyt, at der er kommet nye krav til cykellygter. De nye regler betyder blandt andet, at cykellygterne skal sidde fast og lyse lige fremad og lige bagud. De små diodelygter, som hænger og dingler på cyklen, er ikke længere tilladt, da de lyser lige ned i vejen. I denne blog vil jeg give dig en nærmere introduktion til de nye krav samt præsentere et udvalg af godkendte cykellygter hos bedste-cykellygte.dk.

De nye regler trådte i kraft den 1. december 2020, og de betyder, at alle cykellygter skal kunne ses tydeligt i en afstand på 300 meter og lyse tilstrækkeligt i fem timer. Det skyldes, at der har været en tendens til, at de små lygter går hurtigt ud og kun er i stand til at lyse ordentligt i en halv time. Derudover skal lygterne sidde fast på cyklen og lyse lige fremad og lige bagud. Det betyder, at de små diodelygter, som hænger og dingler på cyklen, ikke længere er tilladt. De nye krav skal medvirke til, at du som cyklist bliver mere synlig i trafikken, hvilket forbedrer din sikkerhed betydeligt.

bedste-cykellygte.dk har et udvalg af cykellygter fra ABUS, Cateye, INNERGY, Reelight og Smart, der alle er godkendt efter de nye lovkrav. Lygterne giver alle et godt lys og er lette at montere på cyklen. ABUS og Cateye er kendt for at producere kvalitetsprodukter og har mange års erfaring inden for cykellygter. INNERGY tilbyder miljøvenlige cykellygter, der er genopladelige via USB. Reelight er kendt for deres magnetiske cykellygter, som monteres på egerne og genererer strøm ved hjælp af magnetisme. Smart tilbyder et bredt udvalg af cykellygter med forskellige funktioner til en fornuftig pris.

Det er vigtigt at vælge den rigtige cykellygte afhængigt af dit behov. Hvis du cykler ofte i mørke eller på landevejene, er det en god idé at vælge en kraftig lygte, der kan ses på lang afstand. Hvis du derimod cykler korte ture i byen, kan en mindre og billigere lygte være tilstrækkelig. Husk også at kontrollere, om lygten er genopladelig eller bruger batterier, da det kan have betydning for vedligeholdelsen.

Med de nye krav til cykellygter er det endnu vigtigere at være synlig i trafikken. Hos bedste-cykellygte.dk kan du finde et udvalg af cykellygter, der alle er godkendt efter de nye lovkrav. ABUS, Cateye, INNERGY, Reelight og Smart tilbyder alle kvalitetsprodukter, der giver et godt lys og er lette at montere på cyklen. Husk at vælge den rigtige cykellygte afhængigt af dit behov, og så er du sikker på at køre sikkert i trafikken.